Els Guardians de la Setmana (14)

 • Els Guardians de la Setmana (14)

  La setmana passada vaig fer uns guardians de la setmana especial. Propostes de guardians del missatge que són o han estat protagonistes de cine (i tele). Us vaig demanar complementar el meu particular top ten… i el cas és que vau superar les expectatives més optimistes. Sou compolholics molt mítics. I aquí el retorn. Les vostres propostes, amb un guanyador indiscutible:

  1. Ezra Stone (Martin Donovan), la mà dreta de l’alcalde de Chicago, a la sèrie Boss. Els seus prescriptors: Nacho Martín Granados, Martí Nadal, Olga Suanya, Gerard Torres, Jordi Dorca i Julio Otero. 

  2. Josh Lyman (Bradley Whitford). Mític sots cap de gabinet del president Bartlet a The West Wing, i després home clau en la campanya de Matt Santos. Prescriptors: de Martí Bou, Martí Nadal, Jordi Montaña.

  3. Kitty O’Neill (Kathleen Robertson), consellera política de l’alcalde, a la sèrie Boss. Prescriptors: Nacho Martín Granados, Julio Otero, Roger Rosich.

  4. Paul Zara (Philip Seymour Hoffman). Cap de campanya de George Clooney a The Ides of March. Prescriptors: Nacho Martín Granados, Rafa Laza.

  5. Patricia Maxwell (Kristin Scott Thomas), secretària de premsa del premier britànic a La pesca del Salmón en Yemen. Prescriptors: Àngels Ingla, Sergi Peris.

  6. Eli Gold (Alan Cumming), cap de campanya Peter Florrick a The Good Wife. Prescriptors: Teresa Faneca, Luis Tejero.

  7. Mike Novik (Jude Ciccolella), cap de gabinet del senador (després president) de 24. Prescriptora: Gemma Cabot.

  8. Kenneth O’Donnell (Kevin Costner) assessor de JFK a Thirteen Days sobre la crisi dels míssils a Cuba. Prescriptora: Àngels Ingla.

  9. Claire Underwood (Robin Wright), de House of Cards. Prescriptor: Francesc-Marc Álvaro.

  10. Jack Burden (Jude Law) a Tots els homes del rei (2006). Prescriptor: Jordi Montaña.

  11. Amy Broockheimer (Anna Chulumsky), cap de gabinet de la vicepresidenta nord-americana a la sèrie Veep. Prescriptor: Jordi Dorca.

  12. Steve Schmidt (Woody Harrelson), estratega de S. Palin en “Game Change“. Imma Aguilar.

  I un accèssit: na Laura Linney interpretant a la dona d’en John Adams. Proposat per Jordi Corrons. 

  Això d’Internet és gran. Junts podem. Junts aprenem força, no?

  Gràcies de nou.