Aprendre la lliçó (que encara dura)

  • Aprendre la lliçó (que encara dura)


    Avui s’acaba el temps perquè els encausats pel Tribunal de Comptes dipositin els 5,4 milions d’euros que els reclama aquesta andròmina parajurídica que té enfilada la projecció de la política exterior del Govern, en els executius d’Artur Mas i de Carles Puigdemont. S’acaba aquest termini, però potser que n’obrim un altre per reflexionar a fons.

    Per exemple, sobre com és possible que allò que el conseller Jaume Giró descriu com “una operació tècnica, comercial i jurídicament sense riscos” no hagi obtingut aval de cap entitat bancària. O sobre com és possible que el mateix conseller hagi decidit no sotmetre cap dels professionals de l’Institut Català de Finances a donar curs a un aval, diu, “que els produiria angoixa, inquietud i por a ells i les seves famílies”. No és pregunta retòrica. L'”a por ellos” no ha acabat, oi? A cap nivell, veritat? Ho dic perque mentrestant aquí anem parlant de diàleg. Amb la ministra que diu que l’independentisme hauria hagut d’aprendre aquesta lliçó que encara dura?

    (Píndola d’opinió per a El Món a RAC1)