Què es mou a Espanya?

 • Què es mou a Espanya?

  Captura de pantalla 2018-11-08 a las 20.50.10

  Veurem què fa avui l’Advocacia de l’Estat. De moment, la Fiscalia ens han dit que farà com sempre i que acusarà de rebel·lió els líders del procés i el major Trapero, malgrat assumir que no els pot penjar utilització de violència. Però això és Espanya. I ahir encara el ministre José Luis Ábalos es demanava (retòricament) on s’és vist que un país democràtic es plantegi què fer amb les restes d’un dictador.

  Doncs, miri, pista: el mateix país que avui fa un any que té el vicepresident Junqueras i el conseller Forn empresonats. 365 dies d’ells tancats i de molt de moviment polític a Catalunya. Però, i a l’altra banda? Si no hagués estat precisament pels partits independentistes, ni el govern de Mariano Rajoy haurien mogut.

  Avui, per tant, dia indicatiu per saber si va servir d’alguna cosa, aquella decisió de canvi de govern a Madrid, o si un any després de tenir presos polítics, a Espanya, bàsicament, l’únic significatiu que es mou és la dreta cap a l’extrema dreta i la mòmia de Franco, del Valle de los Caídos a la catedral de l’Almudena.

  (Per sentir el comentari d’opinió a EL MÓN A RAC1, cliqueu aquí)