L’hora de Junqueras

 • L’hora de Junqueras

  Captura de pantalla 2016-09-27 a las 12.40.18

  Dimecres, qüestió de confiança amb dos teòrics protagonistes principals: el president Carles Puigdemont i la CUP. Però hi ha un “tercer home” (com Carod es reivindicava fa uns anys), i aquest és el conseller d’Economia, Oriol Junqueras. Perquè és vicepresident però sobretot és el responsable de les finances i del pressupost del Govern. Aquesta va ser la idea, quan ERC hi va apostar. Una conselleria de pes per forjar la imatge d'”home de govern” del presidenciable d’Esquerra. Si no tira endavant el pressupost, oportunitat perduda per a ell (a banda de l’evident perjudici per al conjunt de ciutadans).

  Molta gent actua ja com si les enquestes fossin certes. És així com donen per fet que Junqueras serà president en un marge aproximat d’un any. I, segurament, la teoria diria que ja n’hi hauria prou, amb l’estratègia de ficus que es confon amb el mobiliari per no fer gaire res ni patinar gaire mentre els teus adversaris directes es van esmicolant sols (vegeu aquí l’antiga CDC). Però no. No quan vas prometre construir un “nou país”. I això es fa manuals d’instruccions típics a banda, i sumant al conjunt del país quan més cal.

  El president Puigdemont farà segur un discurs motivador, aquest dimecres al Parlament. I la CUP farà bondat acompanyada d’algun foc artificial. Però el moment seria el de Junqueras, si anuncia que ha aconseguit que els cupaires aprovin el pressupost del govern de la desconnexió. Estiguin atents a les seves pantalles.

   (Per llegir l’article a Món.cat, cliqueu aquí)