Puigdemont: un punt de picant i dolç

 • Puigdemont: un punt de picant i dolç

  steak_puigdemont

  Carles Puigdemont va ser escollit fa poques setmanes President de la Generalitat de Catalunya per sorpresa. I entre els primers sorpresos, ell mateix, que fins feia poc estava fent plans sobre com es reincorporaria al periodisme quan deixés la política al final del seu segon mandat com alcalde de Girona, una cosa que Puigdemont s’havia marcat com a compromís. Però aquí el tenen i així que anem coneixent a poc a poc el relleu d’Artur Mas. També per l’estómac.
  Un ritual que té cada matí és fer-se ell mateix el seu cafè sol (amb una mica de sucre), que és el seu esmorzar. Això és tot. Però en l’elaboració del cafè està la cosa, el ritual. No té una Nespresso, i neteja el filtre cada vegada, amb aigua molt calenta. D’aquesta agua a alta temperatura que surt de l’aixeta, un últim rajolinet el deixa caure a la tassa on es prendrà el cafè. Així l’escalfa mentre la màquina treballa, esperant-la. Detalls. Costums.

  Però ja a taula, lo seu és, amb especial predilecció, el steak tartar amb un punt de picant. Li encanta. I de ben a prop li segueix el conill rostit. I com l’acompanya? Preferentment amb vi negre DO Empordà, del qual n’és molt fan des de fa anys. Per acompanyar o complementar, li encanten els formatges, en general tots però especialment els secs i forts.

  I plats preferits a part, aquí us apunto unes fílies i unes fòbies culinàries que té. Li agraden molt els arrossos. Tots, amb totes les combinacions possibles, amb una excepció: no pot amb l’arròs amb llet. En canvi, ell que és fill de pastissers, és un gran aficionat a la rebosteria, amb un favorit per a les postres: la mouse de xocolata.
  Apuntar aquí que Carles Puigdemont és fill d’un petit poble molt proper a Girona capital, de nom Amer (La Selva). Allí, els seus pares tenen una pastisseria popularment coneguda com a “Can Crous“. La vessant del dolç, per tant, la controla des de ben petit. Però ja hem vist que també tira per la carn crua. És home de contrastos, com ho va demostrar també culinàriament parlant el dia que va abandonar el càrrec d’alcalde de Girona, amb un dinar a la Fonda de Can Roca (regentada pels pares dels números 1 del món) i sopant en un establiment de la popular cadena gironina de bars de taps i entrepans König.

  (Per llegir l’artícle a GASTROTALKERS, cliqueu aquí)