De res, Pedro

 • De res, Pedro

  Puigdemont - Sánchez
  No seré jo, sempre defensor del diàleg i sempre sol·lícit a assenyalar l’al·lèrgia del PP a aquells que no pensen com ell, qui digui que la visita d’aquest dimarts de Pedro Sánchez al president Puigdemont no servirà per a res. Dic, bàsicament, que el líder socialista haurà de donar les gràcies i el president respondre-hi amb un educat “de res”, per la foto que aconseguirà l’aspirant a cap de govern espanyol. Perquè, si hem de fer cas de les seves prèvies i dels seus socis en el pacte d’investidura, això d’en Sánchez a Palau és cridat a no aportar gaire res de concret al comú dels mortals, i més específicament als catalans.
  I tampoc no és que calgui extraure’n gaire res de concret, de tot plegat. Però aquí un avís per a incauts o per a innocents. El mateix senyor que estigmatitza els independentistes i els exclou oficialment (i recreant-s’hi) de les seves negociacions per aconseguir la investidura (quan igual els necessita), ara ve a Barcelona a dir que amb un president de la Generalitat també es pot parlar tot i que sigui indepe. Gràcies per no-res, Pedro. 

  El mateix que pacta amb Ciutadans amb un punt estrella que és la sagrada unitat d’Espanya i el ‘no’ a qualsevol tipus de consulta que s’assembli a la que proposa l’independentisme o Podemos ara ve a Catalunya a projectar que li ho diu a la cara al president. I, és clar, per fer-ho no li cal dur el soci Rivera, ja que en aquest front pensen el mateix. Ai, PSC, qui t’ha vist i qui et veu! I més i tot: qui t’ha vist i ja veurem qui et trobarà en el proper cicle electoral, país endins (on es va fonent) i a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (on li van menjant el terreny, per motius diferents, el colauisme i Ciutadans).

  Així, definitivament, això d’aquest dimarts a Palau no és cap favor que Sánchez o el PSOE puguin fer a Convergència, al Govern o al sobiranisme. Cap d’aquests tres fronts necessita l’homologació de Sánchez. Aquí ho sabem. Ells allà també ho saben. Al final és una foto. Que deixa en evidència el PP? Sí, però això ells ja ho fan sols. I de la foto, per tant, qui més buscarà treure’n rèdit serà Sánchez. Ni tan sols el PSC, allà al fons per molt que el posin amb calçador a la foto. Així que de res, Pedro.

  Hola i adéu, que és el que has vingut a fer.