Rajoy, molta cullera i poc dolç

 • Rajoy, molta cullera i poc dolç

  cuchara rajoy

  L’ara president en funcions, Mariano Rajoy, té fama de ser un senyor molt clàssic, d’aquells que es descriuen com “xapats a l’antiga”.  A ell, de fet, sembla com si li agradés fins i tot incentivar aquesta imatge i li agrada autodefinir-se com algú “previsible”. En els seus gust culinari, com a mínim, això es confirma.

  Perquè, ¿a que a ningú li sorprendrà si diem que Rajoy és un gran aficionat als plats de cullera? I si ja ho confirmem i especifiquem que un dels seus plats de referència és el “cocido gallego”, ja tenim el retrat previsible complet. Però més enllà del “cocido”, el que a ell li agrada és tirar de cullera i de plats contundents d’aquells que són calòrics sense complexos, com ara la tripa. Es nota que ve de terra gallega, un racó de la península on el clima convida a la cullera. Ell, de fet, sobretot és fan del brou.

  I té un lloc de referència entre els seus preferits, on va dur a Ana Rosa Quintana en un especial que li va dedicar i que està molt a prop de la seu central del PP, a Madrid: la cervecería El Santo, amb parets plenes de fotos de curses de toros, i amb una de Camarón de la Isla, que ens serveix per fer un link amb una altra de les debilitats culinàries de Rajoy.

  Perquè sí, el líder popular li encanten els camarons. Ho van comprovar al restaurant Agua de Barcelona, ​​en l’última ocasió en què Rajoy va visitar la capital catalana va menjar aquí amb part del seu equip. Li agrada la conversa distesa a la taula i culminar d’una manera diferent. Perquè ell de dolç no acostuma a tirar. No és ni tan sols de postres però, això sí, si el local ho permet, li agrada culminar amb un cigar (i si no, també, directe a la terrassa). Li agrada fumar cigars, això ho sabem la majoria, però el cas és que no és una afició que li agradi practicar de tant en tant, sinó que si pot rubrica el menjar pur en mà. Contundent, com el conjunt de predileccions culinàries de l’encara president, ara en funcions. A Moncloa segur que té un bon carregament de cigars, i en breu veurem si ha de traslladar-ho a Gènova 13, deixar-ho on està o emportar-ho directament a casa.

   (Per llegir l’article a GASTROTALKERS, cliqueu aquí)