Buscant l’ànima jove

 • Buscant l’ànima jove

  joves

  L’enquesta d’EL PERIÓDICO sobre intenció de vot a Catalunya ha sacsejat la setmana política. És un sondeig més, però el mapa que apunta és tan diferent de l’actual i, sobretot, cau en un moment de nervis tan a flor de pell que ha deixat a pocs indiferents. A CiU, per exemple, tot i no voler creure gens en la projecció d’escons que s’hi veia reflectida, un núvol melancòlic s’hi estén. Aquest cap de setmana han mirat de conjurar-lo, però la preocupació de molts dels seus dirigents, sobretot dels més joves, no hi és només amb el futur del seu projecte polític, sinó també amb el procés sobiranista. En pocs dies, es faran públics els resultats de l’últim treball del Centre d’Estudis d’Opinió, i confien en millors dades que aixequin un pèl l’ànim.

  Les dades del nou estudi del CEO arribaran a partir d’una mostra de més de 2.000 entrevistats presencials (no via telèfon). Se n’espera especial precisió. I, sobretot, en el camp sobiranista, se n’esperen dades que puguin aportar un punt d’optimisme. De moment, a CiU, i de cara a les eleccions municipals, l’aposta és la consolidació d’alcaldes joves que fa quatre anys van accedir al poder, com va ser el cas de Marc Castells (42 anys) a Igualada, i l’impuls de nous valors, la major part d’ells provinents de la JNC i molt joves, que assumeixen el lideratge de candidatures a ciutats grans i mitjanes amb un missatge desacomplexadament independentista i diferent en la manera de comunicar.
  S’ha identificat que amb els clàssics eixos social i nacional que articulaven la política catalana, n’hi ha un, el de la regeneració, que impulsa amb força noves formacions i que condiciona la imatge de les més clàssiques com CiU. Joventut i noves maneres d’atansar-se a l’elector es detecten com a fronts clau. I d’aquí candidatures com la d’Àlex Sastre (31) a Granollers, la de Toni Postius (30) a Lleida, o la de Jordi Rosell (30) a Cornellà de Llobregat. Un dels més júniors, amb 25 anys, és el candidat de CiU a Rubí, Víctor Puig.

  I així com Sastre a Granollers va presentar-se amb un vídeo a Youtube on era el protagonista d’una versió casolana d’El Convidatde TV3, Puig a Rubí va obrir amb un vídeo com l’anticandidat típic, dient tot allò que seria el normal de fer i que ell no faria en aquest context. L’assessora en la campanya Ramon Piqué, creatiu i productor audiovisual que al Canal 33 va dirigir el programa Silenci?, va ser codirector del Bestiari Il·lustrat i editor d’Ànima. Amb això últim, amb l’ànima que bull al territori, busca connectar CiU a través d’una nova generació que Josep Rull ha volgut impulsar en aquestes eleccions municipals. Creuen els dits.

  (Per llegir l’article a EL PERIÓDICO, cliqueu aquí)