Spins que vénen i spins que marxen

  • Spins que vénen i spins que marxen

     

     

    I després de setmanes d’absència, aquí nova entrega de la sèrie Els Guardians de la Setmana (la 30), a tomb de dos spin doctors que feinegen a França. Bé, de fet, d’un que s’hi va incorporar fa pocs mesos amb l’accés d’Anne Hidalgo a l’alcaldia de París, i d’un que ara ha abandonat el seu lloc a l’Elisi del president François Hollande, on hi va accedir al poc temps que el socialista es fes amb el poder l’any 2012.

    El primer és Hervé Marro, i l’he descobert aquesta setmana i he interactuat amb ell gràcies a Twitter. Saben allò que cantaven de “hay un gallego en la Luna”? Doncs bé, hi ha un de Lugo al nucli dur de l’alcaldessa de París, la socialista Anne Hidalgo. I és ell, Hervé Marro. Així ho reivindicava El Progreso de Lugo l’abril passat quan el van nomenar conseller responsable de la Comunicació i la Premsa del Gabinet de  l’Alcaldia de París. Ell, fill i nét d’emigrants gallecs a França, n’és el dircom, per tant. I alerta no confondre les seves funcions amb les de Matthieu Lamarre, cap del servei de Relacions amb la Premsa de l’Ajuntament. Són dos perfils diferents (com les seves funcions) en l’equip d’assessors de comunicació de l’alcaldia de París. 

     

     

    Tots dos són molt joves (Marro fa poc que ha complert els 30), com bona part de l’equip d’Hidalgo. Marro va passar per l’Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales, diplomat en ciències polítiques. Va ser  portaveu del Comitè de suport a la política segrestada per les FARC Ingrid Betancourt (2004-2008), va treballar a la Direcció de la Comunicació, Innovació i Estratègia de France Télévisions (2008). I va entrar al gabinet d’Hidalgo, llavors Primera Adjunta a l’Alcalde de París, el gener 2009. Molt actiu a Internet, especialment a Twitter.

     

     

    Lamarre, per la seva banda, encara més jove, de 25 anys, va ser notícia en fitxar per la campanya d’Hidalgo, ja que era assessor de comunicació del centrista François Bayrou, líder del MoDem. El seu predecessor a l’alcaldia va fitxar llavors pel Ministeri d’Afers Esxteriors, amb Laurent Fabius. 

    Aquí altres “guardians” de la seva campanya, segons escrivia Le Parisien fa pocs mesos, quan la nova alcaldessa va accedir al càrrec. Us en destaco la seva portaveu de campanya, Myriam El Khomri; el professor Jean-Louis Missika (a baix a l’esquerra):

     

     

    I bé, tots ells vénen, és a dir que arriben a l’alcaldia de París amb Hidalgo, mentre que n’hi ha que van arribar a l’Elisi amb François Hollande i ara en marxen. Les coses a can Hollande no van com una seda precisament. I el cas és que si el gener de 2013 vaig dedicar un posts al fitxatge del periodista Claude Sérillon com a conseller de comunicació del president, aquí us adjunto notícia d’aquesta setmana sobre el final d’aquesta seva etapa professional.

    La vida dels spin doctors! Vénen i se’n van. Com tots, sí, però ells professionalment sovint a una velocitat afegida.

    Seguim!