El Junqueras escocès?

  • El Junqueras escocès?

    Quan Jordi Évole va entrevistar fa unes setmanes Artur Mas, els moments més interessants d’aquell Salvados els van protagonitzar durant una passejada pels carrers de Vilassar. S’anaven trobant amb gent que interactuava amb ells de forma espontània. No hi va haver atacs o expressions de rebuig contundents envers el president . La campanya de CiU ha explotat poc aquest front del carrer .
    A l’equip de Mas, uns ho justifiquen sobretot per qüestions de seguretat, que han anat a més des del clar posicionament del partit en defensa de l’Estat propi. Però també n’hi ha que justifiquen el poc carrer i mercat que trepitja el candidat perquè aquests típics escenaris de campanya «sumen més quan estàs a l’oposició». Ara han volgut valorar l’«agenda presidencial».
    Mas, d’aquesta manera, fa de president . I no fa de tot en campanya. Per exemple, no reclama explícitament la majoria absoluta. Altres del seu partit ho fan per ell amb una pregunta clara que dirigeixen als indecisos entre votar CiU o ERC. Els han identificat com el front clau, i els interpel·len: «¿Saps qui és el líder del segon partit independentista d’Escòcia? ¿No? ¿Oi que coneixes el primer ministre Alex Salmond però no saps qui és l’ Oriol Junqueras escocès? Doncs això. A Europa i a Espanya ens prendran seriosament o ignoraran el que passi a Catalunya en funció del resultat de Mas. De si és contundent o no». Últims cartutxos.

    (Per llegir l’article a EL PERIÓDICO, clicad aquí)