El Govern Puigdemont… a l’ombra

  • El Govern Puigdemont… a l’ombra

    spinscat2

    El Govern de Carles Puigdemont no el conformen només els seus consellers. És evident. És cosa de moltíssima gent. Però a mi quina vessant m’interessa especialment? La comunicativa i l’estratègica. Per tant, aquí llistat de els spin doctors del nou Executiu, a l’espera de tenir-los tots-tots, però ja amb el gruix de la cosa. Aquí podeu anar seguint els nomenaments via DOGC. Els directors de Comunicació (dircom) i els caps/directors de gabinet (dircab) de les diferents conselleries. Els qui han de treballar des de l’ombra (lluny dels focus de les càmeres, si pot ser) al servei dels diferents departaments i els seus màxims representants. Aquí llistat d’aquests protagonistes de la comunicació i l’estratègia institucional del Govern Puigdemont. I allò que de moment no està confirmat, acompanyat d’un “sona” que els propers dies quan es confirmi o no, aquí que ho tindreu també:

     

    - Carles Puigdemont i Casamajó, president

    Director/a de Comunicació: Pere Martí pren el relleu de Joan Maria Piqué com a director de Comunicació del president. Piqué, que exercia aquesta tasca i la de cap de premsa amb Artur Mas, sona per dirigir la comunicació del programa Xammar (acció exterior). Ja surt al DOGC el nomenament del Secretari de Difusió i Atenció Ciutadana, Jordi Vilajoana. I fruit dels equilibris que estan buscant de fer ERC i Convergència força pertot, ha sonat amb força Miquel Pueyo (a proposta d’ERC), com a Secretari de Comunicació, tot i que finalment s’ha imposat l’opció de Miquel Martin Gamisans, qui va ser cap de premsa de Joan Puigcercós a Madrid. Lligaria amb l’opció que més sona com a director general de Comunicació (penjant d’ell), que seria Jaume Clotet a proposta de Convergència.
    Cap de Gabinet: Josep Rius. Formalment, Cap de l’Oficina del President. Relleva el nou Secretari del Govern, Joan Vidal de Ciurana, de qui havia estat coordinador de l’Oficina, un cop va deixar de ser cap de gabinet de Joaquim Forn en l’etapa d’aquest últim com a número dos de l’alcalde Xavier Trias a l’Ajuntament de Barcelona. Jordi Moreso passa a ser-ne l’adjunt, ell que havia estat cap de Gabinet del conseller de la Presidència Francesc Homs. Elsa Artadi també formarà part del departament, com a directora general de Coordinació Interdepartamental.

    - Oriol Junqueras i Vies, titular del Departament d’Economia i Hisenda i Vicepresident del Govern

    Director/a de Comunicació: Sergi Sol, que ja era l’home de comunicació de Junqueras al partit.

    Director/a de Comunicació d’Economia i Hisensa: Albert Puig, fins ara a la consultora Intermedia i que abans havia estat dircom de Bodegas Torres i Caixa Penedès.
    Cap de Gabinet: Lluís Juncà, que ja exercia aquesta funció a ERC, ara a Govern sota paraigua de Cap de l’Oficina del Vicepresident.

    - Neus Munté i Fernández, consellera de la Presidència

    Director/a de Comunicació: Susagna Caseras. I, amb ella, Rosa Maria Mestres, fins ara Coordinadora de Comunicació del Govern, sona que seguiria al departament de Presidència (abans amb Homs), ara com a cap de l’Oficina del Portaveu.
    Cap de Gabinet: Alexis Serra ha estat el seu cap de gabinet fins ara.

    - Raül Romeva i Rueda, conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència

    Director/a de Comunicació: Anna Molas, especialista en comunicació política online, que va col·laborar en la campanya de l’actual alcalde de Nova York, Bill de Blasio.
    Cap de GabinetIvan Altisent.

    - Meritxell Borràs i Solé, consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge

    Director/a de Comunicació: Anna Grabalosa. Abans periodista a Rac1 i a Premsa de Convergència.
    Cap de Gabinet: Jordi Cabrafiga, ja va començar amb Borràs en esdevenir ella consellera, amb ell provinent del gabinet d’alcaldia de Xavier Trias a l’Ajuntament de Barcelona.

    - Meritxell Ruiz i Isern, consellera d’Ensenyament

    Director/a de Comunicació: Quique domingo. Periodista i pedagog, ha treballat a la SER a TVE, al Departament de Treball, de Medi Ambient en projectes comunicatius de Turisme i fins ara era cap de Comunicació a BCN Serveis Municipals. També va treballar a Unió. Comença l’1 de febrer.
    Cap de Gabinet: Ima Mis. Històrica responsable de Logística i Actes de Convergència.

    - Toni Comín i Oliveres, conseller de Salut

    Director/a de Comunicació: Marc Bataller, fins ara periodista a El PuntAvui.

    Cap de Gabinet: De moment no consta. Han ratificat per uns dies qui hi havia fins ara. Cap de secretaria: Elvira Duran, dona de la màxima confiança del nou conseller des de fa anys.

    - Jordi Jané i Guasch, conseller d’Interior

    Director/a de Comunicació: Esther Sastre.
    Cap de Gabinet: Pere Ferrer.

    - Josep Rull i Andreu, conseller de Territori i Sostenibilitat

    Director/a de Comunicació: Cristina Buesa, periodista especialitzada en infraestructures a El Periódico.
    Cap de Gabinet: Emili Alberich, que ja havia fet aquesta tasca amb Rull de Coordinador General de Convergència.

    - Santi Vila i Vicente, conseller de Cultura

    Director/a de Comunicació: Carles Arbolí, va substituir Quim Torrent en aquesta tasca a Territori quan l’altre va passar a ser el cap de Gabinet del conseller Vila.
    Cap de GabinetQuim Torrent. Va començar com a dircom de Lluís Recoder a Territori. Vila el va mantenir i passar a cap de Gabinet. Segueix amb ell.

    - Carles Mundó i Blanch, conseller de Justícia

    Director/a de Comunicació: Oriol Burgada. Ex Agència ACN i responsable de comptes fins ara de la consultora StrategyComm, de Joan López Alegre.
    Cap de Gabinet: Mercè Salvat.

    – Dolors Bassa i Coll, consellera de Treball, Afers Socials i Famílies

    Director/a de Comunicació: Laura Aubert.
    Cap de GabinetDe moment no em consta.

    -Jordi Baiget i Cantons, conseller d’Empresa i Coneixement

    Director/a de Comunicació: Joana Vallès, que fa anys que assumia aquesta tasca amb Felip Puig.
    Cap de Gabinet: Quim Bohils, que havia estat cap de Gabinet de Jordi Vilajoana quan aquest era Secretari General de la Presidència. Tindrà d’adjunta Marta Vidal, fins ara responsable de Comunicació al departament d’Universitats encapçalat per Antoni Castellà.

    -Meritxell Serret i Aleu, consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

    Director/a de Comunicació: Gemma Pujol, que ha estat cap de Comunicació de l’IEC.
    Cap de Gabinet: Jordi Salvador, fins ara gerent de l’ANC.

     

    - Joan Vidal de Ciurana, secretari del Govern. Home clau per a Mas (amb ell Cap de l’Oficina del President), i ara amb Puigdemont.

    - Quim Nin, secretari General de Presidència. Ha estat alcalde d’Albinyana i delegat del Govern al Camp de Tarragona.