Els spin doctors del nou canceller Scholz

 • Els spin doctors del nou canceller Scholz

  scholzspins

  Ja tenim nou canceller alemany, Olaf Scholz, i això voldrà dir també relleu en la maquinària de la cancelleria, per tant entre l’equip de comunicació i estratègia de l’indret.

  De moment, ja sabem que el Cap de la Cancelleria Federal (Chef des Bundeskanzleramtes) serà el seu fidel Wolfgang Schmidt. Una figura entre el Ministre de la Presidència del nostre entorn i el cap de gabinet. “Vull assegurar-me que Olaf Scholz tingui les esquenes lliures perquè pugui fer el que ha promès: governar correctament”, ha dit Schmidt (51 anys). Coordinarà des de la seu de la Cancelleria l’acció del govern (de coalició tricolor, gens fàcil) i la cooperació amb els estats federals. Diuen que ningú (a excepció de la seva dona) ha estat de fa anys tan a prop de Scholz, a qui ha assessorat estratègicament en diferents funcions des de fa ben bé 20 anys, fins fa no-res, com a Secretari d’Estat al Ministeri de Finances.

  Altres noms a tenir presents de cara a la configuració de l’ala oest de Scholz a la Cancelleria:

  Steffen Hebestreit

  Periodista, ha estat el portaveu de Scholz com a ministre de Finances. Pot ser que això hagi estat un trampolí professional o una destinació final. De Hebestreit (47 anys) diuen que comparteix el pensament ràpid i el sentit de l’humor de Scholz.

  Jeanette Schwamberger

  Economista, ha encapçalat l’oficina ministerial de Finances, esdevenint una de les persones més properes de Scholz com a vicecanceller. Schwamberger (47 anys) Durant la crisi financera, la premsa capitalina la va interrogar com a portaveu del ministeri.

  Benjamin Mikfeld

  Sociòleg, ha estat cap del personal de planificació d’un Scholz a qui ha alimentat amb visions, idees i estratègies. Mikfeld (47 anys) a ser un important pont entre Andrea Nahles, líder fins el 2019 de l’SPD, i Scholz. Va saber apostar, a temps, pel cavall correcte.