Monago i “el tío de la batuta”

 • Monago i “el tío de la batuta”

  Maco, el discurs d’avui del president de la junta d’Extremadura, oi? L’amic José Antonio Monago ha dit que cal reformar la Constitució “reforçant el paper de l’Estat i les seves competències en nacionalitats i regions”, i postil·lant que els extremenys es prenen “molt seriosament l’auge de l’independentisme al País Basc i a Catalunya”. Tot entès, oi?

  Bé, doncs sapigueu que el pare d’aquestes frases, de fet com dels textos en general del senyor Monago, es diu Iván Redondo. És el gran assessor de comunicació del president extremeny. N’hi ha que el coneixen com “el tío de la batuta” o “el octavo consejero” (ja que la Junta en Monago en té 7 oficialment).

  Aquest setembre passat es va crear el Gabinet de la Presidència de la Junta, que des de llavors encapçala Redondo amb rang de conseller, com  Juan Parejo, coordinador general de la Presidència i Relacions Institucionals, però cap dels dos no forma part del Consell de Govern.

  Quan el van nomenar, ell ja feia any i mig que assessorava Monago i el PP d’Extremadura. Oficialment, el Gabinet és un òrgan polític d’assistència a la Presidència i a la Vicepresidència del govern autonòmic. Dins el Departament hi ha les secretaries generals de Presidència i la de Comunicació, així com la d’Anàlisi i Assumptes Públics, i depèn orgànicament de Vicepresidència de la Junta.

  Redondo és llicenciat en Humanitats i Comunicació per la Universitat de Deusto. Està especialitzat en informació econòmica per la Universitat Complutense de Madrid i en direcció de campanyes electorals per la George Washington University.

  “El tío de la batuta” ja marcava les grans decisions d’estratègia política i de comunicació del Govern de Monago abans del seu nomenament oficial. De fet, com la majoria d’spin doctors de líders polítics, la seva influència sobre el cap crea malestar dins l’estructura del partit. I sí, a més de ser el seu assessor principal durant la campanya electoral que va col·locar Monago al capdavant de la Junta d’Extremadura, n’és l’autor dels principals discursos. Com el de Cap d’Any d’enguany.

  Gràcies, doncs, Redondo. Maco. Per tenir sempre presents els catalans (electoralment parlant, és clar). Ell, com a expert en el ram, sap molt d’allò de la campanya permanent.