La banqueta i el banquet dels Pujol

  • La banqueta i el banquet dels Pujol


    Píndola d’opinió a El Món a RAC1, titulada “La banqueta i el banquet dels Pujol“:
    Durant anys es va dibuixar Jordi Pujol com aquell Saturn que devorava els seus fills, en aquest cas polítics. La seva ombra, se’n deia, era allargada a Convergència i Unió en particular i en el camp del sobiranisme en general. Però, ai las, a casa seva han acabat essent els seus fills (uns més que altres) els qui han devorat bona part de la imatge pública del seu pare i els qui han estès una gran ombra sobre ell, d’uns anys ençà sobretot de sospita. Però últimament, més aviat de pena, cosa que el Jordi Pujol dels millors temps mai hauria metabolitzat bé.

    Aquesta setmana, l’Advocacia de l’Estat hi ha incidit, en excloure’l de les peticions de presó i centrant la seva acusació en el seu fill gran, Jordi, en l’exdona d’ell, Mercè Gironès, i en el seu germà Josep Pujol Ferrusola. Però ara ja sabem que tota la família menys Marta Ferrusola per motius de salut desfilaran per la banqueta dels acusats, després del banquet que molts s’han fet a tomb de la imatge de l’expresident, veurem si mig o del tot cruspida per sempre.