D’acord amb el ‘què’, no amb el ‘com’

  • D’acord amb el ‘què’, no amb el ‘com’


    Píndola d’opinió a El Món a RAC1:

    “Expressió de joia?”, pregunta Jordi Sánchez a punt de sortir de Lledoners. “Sí, home, sí, és una victòria, no com si anéssim d’enterro”, contesta Jordi Cuixart. Llavors irromp Oriol Junqueras: “No, no, enterroenterro, que si no sembla que ens alegrem que hi hagi molts represaliats”. I van sortir la major part d’ells amb cara d’alegria. Per variar, no es posaven d’acord amb el com però sí amb el què.

    Tots rere una estelada i la pancarta “Freedom for Catalonia” que Joaquim Forn recordava que ja havia utilitzat quan aprofitant la projecció dels Jocs Olímpics de Barcelona ‘92, ell i altres joves activistes van passejar amb la flama olímpica. Ahir va ser la flama del Canigó, la qui va rebre Bassa, Forcadell, Rull, Turull, Romeva, Sánchez, Junqueras, Cuixart i Forn a la seva sortida de presó, un foc amb simbologia vinculada amb la persistència i la vitalitat de la cultura catalana. Volia Pedro Sánchez un gest de l’independentisme? Segueixen independentistes. Com s’ho faran? Això ja és tota una altra història.