-
- 02 set
Nou llibre: no us deixarà indiferents
Em fa molt feliç dir-vos que aquest 2020, en general desastrós, a mi (remoguda de calendari mediante) m’ha ajuntat la publicació de dos llibres… però això no ha avortat que vegi la llum aquest segon que aquí us avanço: és un assaig sobre el món que vivim però alhora funciona com a novel·la de terror. Al final ofereixo una escapatòria, no us espanteu del tot. I el 9 de setembre serà a les llibreries. Es titula La política de les emocions. Com els sentiments governen el món, i el publico amb Arpa.
Apunts. Trump és un boig? No ho sé, no soc psiquiatre. No deixa indiferent, això segur. Genera grans adhesions i grans anticossos. Provoca, interpel·la emocionalment tothom qui el veu. I ell concretament tira d’un sentiment, l’odi, per projectar-se i per guanyar, com quan ho va fer contra pronòstic el 2016 contra Hillary Clinton i fins ara. Però, afortunadament, no només de la generació d’odi viuen els líders polítics. I, per descomptat, no només Trump tira d’apel·lar més al cor que al cap. La pandèmia del coronavirus ha posat contra les cordes moltes d’aquestes estratègies. Com hi han interactuat o s’hi han adaptat grans lideratges del moment?
S’ha dit molt que en el procés independentista català es va “emocionalitzar” massa el discurs i el debat. I segurament, sí, s’hi va excel·lir, però l’emocionalització de la política no ha estat una cosa patrimoni del pati català. Ans al contrari. Creua de punta a punta del planeta. I d’això va aquest llibre que m’ha entusiasmat fer, creuant el planeta de punta a punta via líders polítics: Trump, Sánchez, Boris, Iglesias, Merkel, Puigdemont, Putin, Abascal, Trudeau i Colau. De Barcelona al món!
Odi, satisfacció, optimisme, eufòria, admiració, impaciència, vengança, enuig, amor, indignació. Amb quin d’aquests 10 sentiments lligaríeu cadascun dels 10 líders protagonistes del meu nou llibre? Com els han “treballat” o els han acompanyat en moments claus de la seva carrera? Com els han ajudat a no deixar indiferent? Com s’hi han relacionat ells i els seus grans spin doctors?
Totes les respostes, en clau de comunicació política per a tots els públics, en un llibre que m’ha fet molt feliç escriure’l i que confio que xaleu tant llegint-lo com jo ho he fet redactant-lo.
Aquí ressò del llibre als mitjans:
Polarización: por qué no podemos ser amigos, a Eldiario.es i InfoLibre
Entrevista al Huffington, per Antonio Ruiz Valdivia
Entrevista amb Josep Cuní a SER Catalunya
Líder a líder, al Tot es Mou de TV3, amb Helena Garcia Melero
Entrevista amb Xavier Graset al Més324
Presentació del llibre per als socis d’ACOP, amb Verónica Fumanal i Paloma Piqueiras
Entrevista amb Lluís Amiguet a La Contra de La Vanguardia
Entrevista amb Marta Echevarría, a Radio 3
Entrevista amb Marc Sala, al 24 horas
Entrevista amb Neus Tomàs, a Eldiario.es
Entrevista amb Jordi Sarrión, a El Temps
Entrevista amb Joan Sánchez, per a l’agència EFE
Article d’opinió de Jordi Cabré, al diari ARA
Deixa un comentari