Locomotora o cotxe escombra?

 • Locomotora o cotxe escombra?

  cup

  ¿Un cartell amb una dona (no un home) escombrant és heteropatriarcal? Si ho hagués fet algun altre partit, segurament seria acusat d’això, però com que ho ha fet la CUP, tranquils i en paus. Al capdavall, encara que el cartell recorda aquell revolucionari rus que deia ‘El camarada Lenin escombra la porqueria del món’, no supera en impacte mediàtic i en èmfasi postureic els actes de les seves joventuts contra busos turístics. Una manera de procedir, la d’Arran, que porta a l’extrem allò que la majoria de joventuts han passat a ser: un accent, un recordatori emfàtic, per al consum dels més convençuts de cada casa.
  Les joventuts dels partits a Catalunya solen passar desapercebudes i condicionen poc els més grans del seus. Però a l’acostar-se una cita amb les urnes, els seus partits mare acostumen a animar-los a elevar la nota. A fer en alguns casos jaimitades, i en altres a optar per algun lema o iniciativa fora del que és usual i que marqui perfil com no ho poden fer els adults de la casa.
  La (JNC) tira en els últims temps del lema ‘On the way’ (de camí), que recorda aquell ‘Freedom for Catalonia’ que alguns actuals il·lustres del PDECat (llavors de les joventuts de CDC) van defensar en els anys olímpics. Independentisme que apel·la a la mirada internacional, i en positiu. De fet, fins i tot van muntar el juliol passat l’’On The Way Fest’, amb música al Parc del Fòrum.
  (Per llegir l’article a EL PERIÓDICO, cliqueu aquí)