Millo al rescat (de la foto)

 • Millo al rescat (de la foto)

  20170504-636295282268373066_20170504205830-kSiH-U422420560988XT-1126x636@RAC1-Web

  S’imaginen si el col·lapse que s’han viscut aquests dies de pont a l’aeroport del Prat hagués estat responsabilitat del Govern de Catalunya? S’imaginen el sidral político-mediàtic que s’hauria format? I s’imaginen les derivades sobre el món “procés” que s’haurien fet? Doncs no ha passat, bàsicament perquè la responsabilitat és del govern espanyol.

  Les llargues cues i aglomeracions a la zona de controls de passaports al Prat, efectes col·laterals de les noves mesures antiterroristes, han estat “combatudes” pel govern d’Espanya amb 20 agents més. I ha anat genial, sens dubte (és ironia). I el delegat a Catalunya d’aquest govern, Enric Millo? Doncs “out”, no com quan vénen aquí dos congressistes nord-americans a veure el president Puigdemont. En aquest cas li falta temps per forçar una foto absurda i sortir a tots els mitjans. Com també quan ve aquí la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaria i necessita atrezzo català per a una altra foto-opportunity buida de servei públic.

  I aquests són els que diuen que es preocupen “dels problemes reals de la gent”. Els que donen lliçons i després, a l’hora de la veritat, ni cinc de calaix de les responsabilitats pròpies. I critiquen el “processisme”, quan això és el que els catapulta als mitjans en la clau que els interessa: pim-pam-pum declaratiu, escenificació de pols amb els pèrfida “separatistas”, i atrapar els seus teòrics adversaris de PSOE i Ciudadanos en un relat polític on qui es mou no surt a la foto. En això sí que excel·leixen Millo, Santamaria, Rajoy i els seus. En retre comptes i fer feina ben feta més enllà de la propaganda, això ja si de cas per exigir-ho als altres.

  (Per llegir l’article a elmon.cat, cliqueu aquí)