Fitxatges d’estiu

 • Fitxatges d’estiu

   

  Pregunta: ¿un director de gabinet ha de tenir a la vegada algú que li dirigeixi el seu gabinet? Jorge Moragas a Moncloa sí. Ell que dirigeix el Gabinet de Presidència de Mariano Rajoy amb rang de secretari d’Estat des del principi va comptar amb una directora del seu gabinet: Valentina Martínez Ferro. Ella des del 2002 fins al desembarcament de Rajoy a Moncloa com a president havia treballat a la Secretaria de Relacions Internacionals del PP. Però ara vola. Oficialment a formar-se (més) a l’estranger. I encara no ha sortit ni al BOE però l’elegit per substituir-la és un altre nom d’aquell equip de la Moragas’ People a Génova 13: Abelardo Bethencourt. Amb el nou curs, altes i baixes, també a la sala de màquines dels partits. Amb fitxatges d’estiu com en el mercat futbolístic, però tirant de planter. 
  Al PSC, per exemple, també hi haurà moviments a la cuina ara que tenen nou primer secretari. I és que Miquel Iceta vol gent de la seva màxima confiança a prop. En aquest cas la idea és que Anna Maria Sendra, ara a premsa del Grup del PSC al Parlament, es reincorpori a la seu nacional de Nicaragua (on ja havia feinejat) com a responsable de premsa i comunicació del primer secretari. Aquí s’haurà fet moviment com el d’aquells clubs que recuperen per al primer equip jugadors que tenien «cedits». 
  I a Convergència també fitxen tirant de gent de la casa. No ho dic per Josep Rull, que ha passat a ser el número dos in pectore del partit, sinó d’un dels altres nomenaments que el president Artur Mas va anunciar divendres: el del professor Joaquim Colominas com a director de la Fundació Catdem, el think tank de Convergència. Home d’anàlisi i estudis, va rebutjar en el seu dia ser director de gabinet de Lluís Recoder quan l’alcalde de Sant Cugat va passar a ser conseller de Territori i Sostenibilitat. Colominas, sempre prudent però alhora ferm, va rebutjar-ho (malgrat l’amistat i la complicitat amb Recorder) perquè considerava que la conselleria havia estat buidada de competències i no tenia pes polític. Ell, com altres que llavors erenl’entorn de Recoder, el veien com una opció de futur que va ser avortada. I ara aquest grup ha estat promogut en part. Colominas a la Catdem, Rull de número dos i Mercè Conesa (l’actual alcaldessa de Sant Cugat), nova portaveu del partit. Estan cridats a no reviure aquell grup ni a promoure’n d’altres, sinó a ajudar a la síntesi que ara li cal a Convergència i que Mas ha vist clara necessitat per mirar de reimpulsar el projecte. Sense fitxatges d’impacte. Amb joc d’equip.

  (Per llegir l’article a EL PERIÓDICO, cliqueu aquí)