El Guardià de la VP

  • El Guardià de la VP

     

    Recordeu aquell llibre d’un servidor, de nom Els Guardians del Missatge? Ells, els spin doctors anglosaxons, això que aquí nosaltres descrivim com els assessors de comunicació i estratègia dels polítics, són també part de l’explicació de l’èxit o del fracàs d’un líder o d’un representant institucional. Són actors claus entre bambolines de l’escena política. I el cas és que no tots són bons ni tots se saben moure amb discreció però amb eficàcia allà on els pertoca, a l’ombra del poder. És el cas (positiu) del cap de comunicació (dircom) de la Vicepresidenta del Govern, Joana Ortega. Es diu Carles Fernández i és un dels més veterans del seu ram a can Govern, no per edat sinó per experiència i hores de vol a sobre.

    Aquí a la foto, una de les poques fotos on el podreu veure feinejant (sempre alerta). Tradicionalment se n’esmuny força bé, però l’altre dia vaig entrevistar la VP per a la revista Esguard… i en un pla de recurs… Pam! I captura de pantalla. Aquí, per cert, el vídeo de l’entrevista completa: