Almogàvers a la Moncloa

 • Almogàvers a la Moncloa

   

  Aquests dies que parlem tant de reis, ¿què me’n diuen, de Pere el Gran? ¿I del seu més famós i victoriós almirall, Roger de Llúria? Va liderar els almogàvers en batalles clau que van estendre el domini català per la Mediterrània. I a més té un descendent del seu llinatge a la Moncloa. O com a mínim així ho reivindica ell, Alfonso Senillosa, la mà dreta del director de Gabinet de Mariano RajoyJorge Moragas. És el director adjunt del Gabinet de la Presidència del Govern espanyol i director del Departament de Seguretat Nacional. I en petit comitè, distès, en aquells reservats de restaurants de Madrid amb solera on es pot fumar puros, en parla i li agrada citar la batalla naval de les Formigues, on l’estol català comandat per Roger de Llúria va vèncer el francès. Ara ell treballa a fons, també implacable, però per un altre estol i un altre senyor. 

  Molt desconnectat de la realitat catalana a peu de carrer des de fa anys, és diputat per Madrid, no per Barcelona com Moragas. Però en tots dos casos, malgrat el seu encant habitual en el tracte amb els seus interlocutors, els qui els coneixen bé en destaquen un tret en comú: «Són uns killersamb qui no combrega amb ells». Aquell esperit guerrer. I de fet l’equip del president Artur Mas veu molt especialment Moragas com «qui més pals a la roda ens ha posat en els últims anys, per exemple en el front de la política exterior». Ha volgut escoltar poc, en aquest front, i tot just ara diuen que comença a veure que la seva anàlisi inicial sobre el procés català, que creia una tempesta en un got d’aigua, necessita reconducció. Però no serà fàcil. 
  ¿Com bastiran ponts aquells que des de l’epicentre del poder espanyol més han fet per afrontar aquest debat en clau almogàver, de xoc sense concessions? Primer, escoltant, per exemple altres que ja van intentant-ho per ells, com alguns actors que més que de fer la guerra són de fer diners. Interessant serà veure com aquest dimecres un bon nombre dels empresaris integrants del selecte grup Pont Aeri optaran per ser a Barcelona amb Mas Soraya Sáenz de Santamaría en el sopar del 28è aniversari d’Expansión. ¿Quants d’ells seran a Barcelona i no a Madrid com estava previst en el sopar que havien organitzat amb Felipe González? Es repartiran. Pistes. Parem-hi l’orella.

  (Per llegir l’article a EL PERIÓDICO, cliqueu aquí)