Guerra i estratègia

 • Guerra i estratègia

   

  De totes les ciutats de l’Estat espanyol, a veure si endevinen on farà Vox el seu primer míting. Si han pensat en Barcelona, l’han encertat, perquè efectivament el pròxim dijous dia 20, a les 19h, el partit de José Antonio Ortega LaraSantiago Abascal Aleix Vidal-Quadras hi farà el seu primer míting. De moment reserven Ortega Lara per a un següent acte, com a part de la dosificació d’impactes mediàtics que treballen amb escrupolositat els estrategs de Vox. Així, aquest dijous a l’Aparthotel Atenea Barcelona,Vidal-Quadras Abascal tindran tot el protagonisme, amb evident accent en el veterà polític català, ja virtual candidat de la nova formació a les eleccions europees del mes de maig. Atenea, per cert, en la mitologia grega deessa, entre altres, de la guerra (que en donaran) i de l’estratègia, que la treballen força. 

  Ho tenen tot molt pensat. Tot molt (ben) calculat. Fins i tot la ubicació del recinte triat té un perquè. «És entre les Corts i Sarrià, zones on calculem que podem tenir un dels nostres més importants nuclis de vot a Catalunya», confessen. ¿Però per què a Barcelona? ¿Per què a Catalunya d’entre tots els racons de la península? No només pel fet de reivindicar-la precisament ara com a part d’una Espanya que veuen amenaçada. N’hi ha més. Hi ha ganes de picar en terreny del PP i d’erigir-se en clars antagonistes del sobiranisme català, però també hi ha ganes de trepitjar l’ull de poll del Movimiento Ciudadano d’un Albert Rivera que no va voler integrar Vidal-Quadras en la seva llista europea quan aquest l’hi va proposar. 

  ALIANÇA FALLIDA

  Un dels homes de màxima confiança d’Aleix Vidal-Quadras i assessor de comunicació seu des de fa anys, el consultor mataroní Joan López Alegre, va mirar de convèncer Rivera de les bondats d’una llista amb l’actual vicepresident del Parlament Europeu. Li van posar totes les facilitats, Vidal-Quadras no demanava anar de número 1 de la llista i li assegurava treball conjunt per mirar de captar un vot «indignat espanyolista i de dretes». 

  Però Albert Rivera se sent fort i vol vots de dretes i d’esquerres. L’ham que utilitzarà és un que ja li ha donat fins ara bons resultats: la bandera de la regeneració i la defensa d’un model d’Estat que ataqui qualsevol altre nacionalisme que no sigui l’espanyol. Però ara ha aparegut Vox, que li vol disputar a Ciutadans part del seu vot, i per això, per deixar-ho clar, obre amb míting a Catalunya. Per això i per burxar també en un PP català amb una Alicia Sánchez-Camacho amb qui Vidal-Quadras manté una íntima enemistat des de fa bastants anys.

  (Per llegir l’article a EL PERIÓDICO, cliqueu aquí)