El factor local

 • El factor local

   

  En breu ho farà públic. Així està previst que passi. Josep Rull, secretari d’Organització de Convergència, no repetirà com a candidat a l’alcaldia de Terrassa. Qui el coneix bé assegura que «li ha costat molt prendre la decisió però el moment polític i de país ho reclama». Les eleccions municipals, un front estratègic i clau per a tot partit, són la primavera de l’any vinent. Així, mentre alguns a CiU diuen que Rull aprofita la conjuntura per anar fent-se fort al partit i llaurant-se un lideratge futur, des del seu entorn defensen que coneix bé la importància del «factor local», que ell està bolcat en el procés per la consulta del 9-N i que «una ciutat important com Terrassa necessita un candidat a temps complet». 
  Per la importància del factor local també justifiquen al PP català l’aposta de Xavier Garcia Albiol de consolidar-se a l’alcaldia de Badalona i descartar substituir Alicia Sánchez-Camacho a la presidència del partit. És clar que ell (a diferència de Rull) parteix del fet que ja és alcalde i que les enquestes li vaticinen una millora dels resultats que li podria reportar una majoria absoluta. En tot cas, al PP són conscients de la importància estratègica de «consolidar» la tercera ciutat de Catalunya en habitants: «Va com un míssil i ens impulsarà a tots». Hi creuen al partit i més enllà. De fet, en la gestació del lideratge polític d’Albiol hi va tenir molt a veure la FAES, el laboratori d’idees del PP, així com també els consells d’Iván Redondo, consultor polític i gran assessor del president extremeny José Antonio Monago. Albiol suma més com a alcalde, al PPC d’avui. 
  El factor local també està tenint molt de pes aquests dies al Parlament, a propòsit del projecte Barcelona World. La setmana passada hi van desfilar els alcaldes de Vila-seca, Salou, Reus i Tarragona. El Govern i els impulsors del projecte han estat treballant molt la defensa del macrocomplex des d’un punt de vista comunicatiu estratègic. I les dues grans idees a projectar han estat clares: «Voluntat de diàleg» i «adequació al territori». 
  Segons l’entorn de Xavier Atzarà, la cara visible del projecte té clar que «no es pot impulsar d’esquena al territori». I d’aquí, doncs, la tasca prèvia d’explicació i de converses que han impulsat amb uns representants locals que al Parlament s’han manifestat massivament (i amb independència del seu color polític) en favor del BcnWorld. Alcaldes (també socialistes com Josep Fèlix Ballesteros, de Tarragona), les cambres de comerç, les patronals, el món universitari i fins i tot uns sindicats UGT i CCOO tarragonins que no s’hi van tancar en banda. La força del territori. Clau.

  (Per llegir l’article a EL PERIÓDICO, cliqueu aquí)