Soraya i la Presidència

  • Soraya i la Presidència

    Passa l’estiu, de fet els estius de cada any, i jo segueixo molt malalt d’allò meu. Del món de la comunicació política, els spin doctors i en definitiva del pack d’allò que un dia vaig voler batejar com els guardians del missatge i que aquí anem repassant. I el cas: avui llegint la premsa em trobo amb la foto del post (d’Antonio Heredia, per a El Mundo). Amb na Soraya Sáenz de Santamaría, en reunió ahir a La Moncloa per “accelerar” el Plan Nacional de Regeneración Democrática que va anunciar ara fa sis mesos. I en què em fixo? En els seus companys d’estampa. A banda i banda… I darrere seu.

    A la seva dreta, José Luis Ayllón. Aquí ja us n’he parlat abastament. Secretari d’Estat de Relacions amb les Corts i gran home de confiança de na Soraya (molt important quant a discurs i molt especialment en els debats parlamentaris). I a l’esquerra de la Vicepresidenta (i ministra de la Presidència), tot xerrant amb ella, Jaime Pérez Renovales. Subsecretari de la Presidència, és considerat “el cervell” de l’equip de Soraya a Moncloa. Als links us he posat més informació dels dos guardians.

    Ah! Però i darrere d’ells? I aquells quadres? D’esquerra a dreta: Javier Moscoso del Prado, Virgilio Zapatero i Rosa Conde. Van habitar en aquell indret. Com a ministre de la Presidència, el primer (pare de l’actual diputat Juan Moscoso del Prado), com a ministre de Relacions amb les Corts, el segon, i com a ministra Portaveu, la tercera. En el seu dia van regnar a Presidència, molt a la vora del líder de torn, que en el cas d’aquests tres va ser Felipe González. Ara, na Soraya, sumant a la Vicepresidència el departament de Presidència, les Relacions amb les Corts i la figura del Portaveu, té de llarg molt més poder i ascendent sobre el president (Rajoy) que tots els seus escortes de la foto plegats. Tot suma. Tot fa relat. Storytelling.