Quan menys t’ho esperes

 • Quan menys t’ho esperes

  L’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, és una dels líders del PSC amb més capacitat d’empatia amb els seus interlocutors. Joaquim Nadal, exalcalde de Girona, exconseller i ex moltes coses a la política catalana, viu ara un moment relaxat de la seva vida, i se li nota en el posat, sobretot després dels seus moguts últims temps al capdavant del Grup del PSC al Parlament. I Mercè Homs, regidora de Ciutat Vella, és un dels valors emergents de CiU a Barcelona, jove, dinàmica i amb un somriure que genera complicitat. Marín, Nadal Homs. No en perdin la pista. En sentirem a parlar en els propers temps. Més. Per motius força diferents. Però que el seu aspecte entranyable no ens despisti. Són de caràcter decidit. Donaran guerra. 
  Marín, després d’un prudencial temps en un discret segon pla, ja s’arrenca amb conferències com la seva d’aquesta setmana a Tribuna Catalunya, que busca titular. Va ser l’única que en la cimera del dret a decidir a Palau va trencar amb l’asèptica harmonia protocol·lària i va reclamar al president Artur Mas que el Govern pagui allò que deu als ajuntaments. I compta amb una cap de gabinet, Rosa Alarcón, que amb anys d’experiència en la rerebotiga institucional de l’Ajuntament de Barcelona ara desplega per a l’alcaldessa de l’Hospi una molt eficaç estratègia de comunicació i relacions públiques que va fent pòsit. 
  Va ser chaconista, fins al punt que veia Carme Chacón de lideresa del PSC. Va estar per Miquel Iceta en l’últim congrés dels socialistes fins que aquest va retirar la seva candidatura, i va apostar per un Pere Navarro a qui és fidel. Considerada per companys seus com «més espanyolista que la mitjana del partit», gestiona un Hospitalet en puixança econòmica i alça la veu per marcar perfil. Ha de fer-ho. Celestino Corbacho va advertir en l’anterior composició de llistes electorals al Parlament: «A mi que no em toquin o em presento a les primàries de l’Hospitalet». Pinta que ja no passarà, però per si un cas, sempre amb un somriure als llavis, Marín va advertint que ella planta cara. 
  Joaquim Nadal, en canvi, ja està força desconnectat del dia a dia del PSC, però alerta aquest proper mes de gener a la publicació de les seves memòries, amb llibre d’Edicions 62. «Res a veure amb les molt benèvoles de Raimon Obiols», diu qui ja en sap coses. Que es preparin, molt especialment al seu partit però no només. 
  Perquè quan menys t’ho esperes… ¡Pam! Com aquesta setmana li ha passat a l’alcalde Xavier Trias a tomb del monument a Colom. Mercè Homs, regidora i germana del conseller de la Presidència, Francesc Homs, va advertir que allò portaria cua i seria un problema. Però el tinent d’alcalde Antoni Vives va tirar pel dret. Queda apuntat. Perquè els encerts i els errors de tots dos (amb caràcter) computen. En clau de futur, però computen.

  (Per llegir l’article a EL PERIÓDICO, cliqueu aquí)