Sérillon, el nou ‘Monsieur Communication’?

  • Sérillon, el nou ‘Monsieur Communication’?

    Frank Louvrier (aquí gran recull online de referències al personatge) era conegut a La Cort de Nicolas Sarkozy com Monsieur Communication. Ell va ser un gran d’entre Els guardians del missatge del president francès. I bé, el cas és que els presidents passen, també els seus equips, i aquests últims dies la premsa gal·la s’ha detingut en un fitxatge de l’equip d’assessors del socialista François Hollande: Claude Sérillon.

    A la foto que il·lustra aquest post, n’Aquilino Morelle (gran conseller polític d’Hollande) el fa mirar a camera. No debades l’ha fitxat ell. Per cert que sobre n’Aquilino aquí en aquest racó de la xarxa ja ens hi vam fixar fa mesos. I aquí us complemento amb el pack “els homes del president Hollande” via link. Però tornem a la gran novetat: a Sérillon.

    El passat diumenge 20, Le Monde li dedicava una peça de Béatrice Gurrey titulada “Engagé“. No us la perdeu. Una delícia sobre un veterà periodista (expresentador d’informatius) que sembla que es moria de ganes per ser “al cor del poder”, i que hi serà, a l’Elisi, com a conseller en comunicació del cap d’Estat. És amic d’Hollande i sempre havia estat identificat com d’esquerres. Com a presentador havia estat acomiadat en més d’una ocasió, segons la informació, “pel seu esperit rebel” (amb queixes per part d’entrevistats de dretes i esquerres).

    Els qui el defensen el descriuen com un “periodista compromès” que en aquests temps de manca de credibilitat de la política pot ajudar a sumar en la seva projecció. Però de moment, no tots l’han rebut tan bé com Le Monde. Com a mostra, aquí article també d’aquests dies, en aquest cas a Le nouveau Observateur. Article de Sylvain Courage: “Sérillon, conseiller sans boussole“. Sense brúixola? Veurem.