La resistència

  • La resistència

     Recorden aquella mítica sèrie dels vuitanta que anava sobre llangardaixos extraterrestres? V: Els visitants. Arribaven amb aparença humana, però al poc temps es veia clarament que eren d’una altra galàxia. I enfront d’ells, la resistència. El seu líder, Mike Donovan, personificava l’èpica del combat enfront de l’atac exterior. Aconseguia aglutinar complicitats molt variades, amb un objectiu comú: tombar l’agressor. Artur Mas està en replicar-ne el paper. I cal dir que el PP està posant-li-ho fàcil, de fet perquè als de Rajoy també els va bé electoralment, i d’aquí el seu desembarcament massiu per buscar el cos a cos.
    Pujol en el seu moment i Carod-Rovira després van tirar abans que Mas de la tàctica pròpia del judo que consisteix en aprofitar la inèrcia de l’atac de l’oponent per agafar força. I el fet de ser el boc expiatori del PP i la brunete mediàtica no els va anar pas malament en nombre d’escons. L’estratègia de Mas confia una part de la seva sort electoral a això.
    Per aquest motiu l’aterratge a Catalunya dels Margallo, Aguirre o Sáenz de Santamaría sigui rebut amb alegria als rengles convergents. A les marcianades que puguin dir sobre Catalunya, sobre la llengua, sobre la convivència o sobre “cops d’estat”  sumaran atacs sobretot dirigits a Mas. I ell, com ja hem vist, no deixarà passar ni un sense resposta. Que quedi clar a per qui van aquests visitants que parlen i es veu que no són d’eixe món.

    (Article d’avui a EL PERIÓDICO)