Doctor Casa Gran

 • Doctor Casa Gran

  Es diu Agustí Colomines, és doctor (en Història), fa servir bastó des de fa pocs anys, quan va patir un greu accident en moto, i és el director de la fundació Catdem, també coneguda pel mateix univers convergent com la casa gran del catalanisme. Dos noms arribats al Govern de la Generalitat des d’aquesta plataforma han estat protagonistes de l’actualitat informativa de la setmana: Jordi Argelaguet, director del CEO, que ha fet públic un últim estudi que apunta a un auge de l’independentisme a Catalunya, i Gorka Knörr, nou director de l’Institut Català de les Empreses Culturals. L’un, amb origen a ERC, al seu dia en l’òrbita de Josep Huguet. L’altre, amb origen a Eusko Alkartasuna. I han acabat en el projecte d’ Artur Mas. Els seus primers temptejos amb l’univers convergent van ser cosa de la casa gran. 

  L’entorn de Colomines es refereix a ell afectuosament com a House. Les analogies clares són evidents, incloent-hi un fort caràcter banyat en càustica ironia britànica que li ve de família. No és un paio fàcil en general, malgrat que amb els seus és sempre expansiu i generós, conjunt que l’ha convertit en pol d’atracció de grans fílies i fòbies. Això i la seva gran proximitat a Mas. És dels pocs amb mà en el seu discurs. Ell, el professor Ferran Sáez iJoan Vidal de Ciurana, director de l’Oficina del president. Poc més. Per cert, Vidal Sáez, director del Centre d’Estudis Contemporanis, amb link previ amb la Catdem. 

  Ramon Tremosa, l’eurodiputat de CiU que aquesta setmana ha estat notícia per declaracions exigents amb el sobiranisme de Mas, va tornar a la casa via Catdem després d’haver abandonat la militància a CDC fa uns anys. L’exsocialista Ferran Mascarell va fer el pas camí de la conselleria de Cultura via casa gran. I a aquests noms se n’hi han d’afegir d’altres en què la llegenda diu que Colomines també ha tingut alguna cosa a veure en el seu nomenament, com és el cas de Josep Martí (Secretari de Comunicació) o el de Marçal Sintes (CCCB). 

  «Què vol, aquest Colomines », s’ha sentit aquesta setmana a Convergència. N’hi ha en el partit que recelen de l’influència de House sobre el president En canvi, Francesc Homs, des de Palau, el promou ara tant com ho va fer des de l’oposició. Oriol Pujol en desconfia. I mentrestant, Colomines a la seva, impassible, convidant gent a la casa Per exemple, fa poques setmanes, va organitzar un sopar a la seu de la seva fundació amb Joan Ridao, entre altres, per debatre del pacte fiscal.

  (Per llegir l’article a El Periódico, cliqueu aquí)