Perill de sobreactuació

  • Perill de sobreactuació

    Que una imatge val més que mil paraules és una màxima que ha fet molt mal en política. Per conjurar-ho, l’alcalde socialista de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, marca el camí. Fa uns dies, amb discreció, va aplicar una sèrie de retallades al seu ajuntament, la premsa en va fer justificant de recepció, li van caure quatre crítiques i ja està. Aquesta setmana tira endavant els seus pressupostos gràcies al PP, i aquí pau i després glòria. En canvi, al Parlament CiU té tota la pinta que farà el mateix, però amb més soroll de fons. Serà en part culpa de l’obsessió per la foto, per fixar imatges que posicionin, realitat a part. En aquest sentit, Alicia Sánchez-Camacho ofereix punts de contacte interessants amb Carme Chacón, gran deixebla de José Luis Rodríguez Zapatero en l’art de declamar via frases-eslògan o fotos- opportunity . Chacón, aquesta setmana, i al contrari que Alfredo Pérez Rubalcaba, s’ha estalviat la foto de la visita a la família del difunt Manuel Fraga. El seu adversari al PSOE ho va fer; ella no. Ell és passat i establishment; ella no. És la idea buscada, ¿oi que ho veuen? Doncs Sánchez-Camacho fa igual.

    El debat de pressupostos que avui comença al Parlament consumarà, llevat sorpresa majúscula, un nou pacte pel qual CiU podrà tirar endavant els seus comptes gràcies al PP, per exemple via abstenció, com a Tarragona. Però la presidenta popular, aquest gener una mica més rossa, potser en homenatge a Marilyn Monroe, que el 2012 fa 50 anys que va morir, va oferint escenetes com posant incertesa a la cosa, quan tothom sap que, després del suport de CiU a l’ impostàs de Mariano Rajoy, la correspondència és a la cantonada.

    La sobreactuació, en política com en el cine, és mala companya. A la gran pantalla només se li perdona a Jack Nicholson, per cert, actor favorit d’Artur Mas. Però en política (…)

    (Per llegir l’article complet a El Periódico, cliqueu aquí)