Nova web! … i nou llibre!

 • Nova web! … i nou llibre!

  Havia de passar, però em fa especial il·lusió. Nova web, que confio que us agradi i us sumi més. Us convido a remenar-hi. Com també us convido a remenar el nou llibre (també havia de passar) que ja teniu a les llibreries. De nom: Los guardianes del mensaje. Asesores políticos. Un modelo alternativo a los spin doctors anglosajones (Editorial UOC, 2011). Digueu-li Los guardianes del mensaje, si ho voleu… ;)

  Deixem enrere el toniaira.blogspot.com, perquè ara ja haureu d’accedir a aquest indret sempre des de l’adreça toniaira.cat. I la cosa està pensada per ser molt més funcional, completa i agraïda per a la vista. M’hi podreu trobar més en xarxa. Més diàleg, més compartir. Així, aquí tindreu concentrades fotos via Flickr, documents via Scribd, presentacions via Slideshare, xarxes professionals via Linkedin, vídeos a Youtube, una pàgina amb novetats al Facebook, i el mític Twitter. Passeu, passeu! (tot i que aquests dies amb paciència amb la criatura, que haurem d’anar ajustant on the road)

  I us deia doble estrena, i és així. Ja teniu a les llibreries un nou llibre dedicat al meu ministeri: el món compol i de l’estratègia política vist des del prisma d’aquells que el pensen i l’executen. Un nou exercici d’ornitologia aplicat al món dels assessors de comunicació i estratègia. Aquest cop, amb un esforç d’adaptació i d’anàlisi més ajustat a la nostra realitat més immediata, no anglosaxona.

  En el llibre proposo una identificació de rols i perfils professionals que a Catalunya i a l’Estat espanyol són interlocutors per la via dels fets de la figura anglosaxona dels spin doctors. I per posar-hi cares, en la segona part del llibre explico els equips que ho han estat fins ara de ZP i Rajoy, plantejo Rubalcaba i el seu propi relat, i contextualitzo amb els equips dels principals líders internacionals en l’última dècada.

  Aquests dies, a propòsit de l’escàndol del News Of the World, s’ha parlat molt d’Andy Coulson, qui va ser dircom (que no cap de premsa) del premier britànic David Cameron. Aquí en teniu bona ubicació, i el per què de la seva caiguda. És un exemple dels molts que confio que us engresquin a llegir el llibre. Merkel, Sarkozy, Berlusconi, Obama, vistos des del punt de vista dels seus equips. De les seves ales oest.