El discurs de Rajoy (no només el d’avui)

  • El discurs de Rajoy (no només el d’avui)

    El debat d’avui no és una gran oportunitat per a ZP. A aquestes alçades de la pel·lícula, ningú no espera d’ell gaire més que passi amb uns mínims de dignitat l’agònic tram final de la seva última legislatura com a president espanyol.

    En canvi, el debat d’avui sí que torna a ser una nova oportunitat (l’aprofitarà per fi?) per a Mariano Rajoy. Tindrà Alfredo Pérez Rubalcaba allà mirant de cos present (o no), i podrà començar a exercir d’única alternativa al dia després del zapaterisme. Sabrà fer-ho? Caldrà estar atents al seu discurs. Evidentment que també a l’aplausòmetre a banda i banda de les grades del Congrés, així com a altres detalls d’aquells de la (no gens anecdòtica) comunicació no verbal. Ara bé! El discurs de Rajoy. El text. La teca. Aturin-s’hi. El d’avui pot ser l’últim de Rajoy com a cap de l’oposició en un debat de política general. La lletra d’avui pot ser la que acompanyi la música de les primeres passes del Rajoy president, si es compleixen tots els pronòstics.

    En aquest sentit, des d’aquest lloc web no podia menys que cridar l’atenció sobre un dels grans speechwriters de Rajoy. Un diputat amb molta substància. Es diu José Maria Lassalle i és molt més que el marit pepero de la diputada del PSC Meritxell Batet.

    És un liberal clàssic. Un liberal il·lustrat. Un liberal de veritat. No com José María Aznar, Federico Jiménez Losantos i tants altres que des de les Espanyes se’n proclamen i en perverteixen el sentit. Us recomano molt el seu llibre Liberales, de recent publicació. Igual algun tram del volum el reprodueix avui Rajoy en el seu discurs. No seria la primera vegada que ho fa…